Limonlu Cheesecake
Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5-3paket burçak bisküvi
- 200 gram tereyağı
Krema kısmı ;
- 600 gram labne
- 4 adet yumurta
- 2 kutu krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- Limon kabuğu rendesi
Sos:
- 2-2.5 limon suyu
- 1 su bardağı su
- Limon kabuğu rendesi
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı nişasta
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritelim bisküvileri rondodan geçirelim ve ikisini karıştıralım.
- Borcama dökelim ve krema hazır olana kadar buzdolabına kaldıralım.
- Önce labne, krema, toz şekeri çırpalım daha sonra un, nişasta,limon kabuğu rendesini de ekleyelim ve en son yumurtaları teker teker karıştırarak ekleyelim.
- 160° – 35-40 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Pişirirken altına da bir tepsi içine su koyarak pişirelim.
- Sos içinde bütün materyalleri karıştırıp kıvam alana kadar orta ara karıştırarak pişirelim ve kekin üzerine dökelim.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






