Limonlu Cheescake

Limonlu Cheescake Tanımı İçin Malzemeler

Peynirli kısmı için;

  • 400 gram labne peyniri (kullanırken suyunu süzelim)
  • 1 paket (200 ml) sıvı krema
  • 1 su bardağı (200 ml ) toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2-2.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı fındık

Limon sosu için;

  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 limon kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Çeyrek çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tereyağ

Limonlu Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 24 ya da 26 cm olan kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıdımızı yerleştirip fazla gelen kısımlarını kesiyoruz akabinde kelepçe kalıbımızın etrafını alüminyum folyo ile kaplıyoruz (bu basamak cheescakeimizin kenarlarının beyaz kalmasını sağlar).
  2. Tabanı için ; 2 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz.
  3. Cheescake tabanı için; burçak bisküvileri ve 1 su bardağı fındığı un haline gelene kadar robottan geçiriyoruz un haline gelen burçak ve fındıkların üzerine eritip birinci sıcaklığı geçen tereyağını döküyoruz ve ıslak kum manzarası elde edene kadar robottan bir sefer daha geçiriyoruz.
  4. Hazırlamış olduğumuz bisküvili tabanı kalıba boşaltıyoruz her yere eşit bir formda yaydıktan sonra altı geniş bir bardak yardımıyla tabanımızı sıkıştırıyoruz akabinde peynirli kısmını hazırlayana kadar buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Peynirli kısmı için; geniş bir karıştırma kabına fazla suyu süzülmüş 400 gram labne peynirimizi alıyoruz üzerine 1 paket sıvı krema ekliyoruz ve homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  6. 1 su bardağı toz şekerimizi ilave ediyoruz şekerle birlikte 2 dk çırpalım daha sonra birinci yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edelim birinci yumurta yeterlice karıştıktan sonra 2. yumurtayı ekleyip onu da çırpalım.
  7. Daha sonra içerisine 1 yemek kaşığı un, 1 buçuk yemek kaşığı nişasta ve 1 paket vanilyayı eleyerek ekleyelim bu materyalleri de güzelce çırpalım peynirli kısmımız hazır karışımımızı kalıbımıza dökelim kalıbımıza eşit bi halde yayalım.
  8. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişirmeye başlayalım 10 dk dolduktan sonra fırın derecemizi 160 a düşürüp kalan 40 dk yı 160 derecede pişirelim cheescakemiz pişerken fırın kapağını mutlaka birinci 40 dk açmayalım.
  9. Kalıbımızı fırın tepsisine alalım yanına ısıya sağlam 2 kaseye su koyarak fırın tepsisine yerleştirelim (cheescakemizin üstünün çatlamaması için)
  10. 40 dk dolunca sallayarak pişip pişmediğini denetim edebiliriz 50 dk pişme mühleti tamamlanınca cheescakeimizi fırın kapağını yarım açarak 15 dk bekletelim daha sonra çıkaralım düzgünce soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
  11. Limonlu sos için; bir tencereye limonlu sos gereçlerinden tereyağ hariç hepsini ekleyelim ve çırpma teli ile karıştıralım sosu kısık ateşte daima karıştırarak pişirelim.
  12. Sosumuz piştiğinde içerisine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım hazır olan sosumuzu tel süzgeçten geçirelim (pürüzsüz olması için) sosumuzu karıştırarak soğutalım.
  13. Sosumuz büsbütün soğuk olmadan ılıkken cheecakenin üzerine dökebiliriz tercihen bir gece dolapta dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz herkese afiyet olsun ☺️.

Limonlu Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Böyle Deneyin)
Beyti Kebap
5 Dakikada Kahvaltılık Acuka
Kahvaltılık Patatesli Menemen
Yoğurtlu Brokolili Salata (Videolu)
Sıcak Çikolata
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet