Limonlu Cheescake

Limonlu Cheescake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket Burçak bisküvi
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
Kreması için;
- 600 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un (çok tepeleme olmasın)
- 2 yemek kaşığı nişasta (çok tepeleme olmasın)
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta (oda ısısında)
Limon sos için:
- 1 adet limon
- 1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
Limonlu Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Alt taban için tereyağ eritip robottan un haline getirdiğimiz bisküvilere ek edip karıştırıyoruz.
- Altına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp üzerine bardakla bastırıp düzleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Krema için tüm materyaller oda ısısında olsun.
- Labnenin suyunu süzüp şeker ile çırpıyoruz.
- Daha sonra sırayla krema, un, nişasta, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- En son yumurtaları teker teker ilave edip karıştırıyoruz.
- Karışımı kelepçeli kalıba döküp tezgaha bir iki sefer vurup hava kabarcıklarını alıyoruz.
- Önceden az ısıtılmış 170 derece fırına koyuyoruz. (fırın içine uygun bir kaba su koyalım) yaklaşık 55 dakika pişiriyoruz.
- 45 dakika sonunda fırın kapağını açalım chesecakenin kenarları sabit ortası sallanıyorsa cheesecake olmuş demektir.
- Fırını kapatıp, kapağını aralık bırakıp fırın içinde soğumaya bırakıyoruz.
- Limon sos için bir limonun suyunu bir bardak suyla tamamlayıp üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta ve yarım su bardağı şeker ekleyip pişiriyoruz.
- Soğumuş cheescaken üzerine soğumuş limon sosunu ekleyip bir gece dolapta dinlendirip servis ediyoruz.
Limonlu Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



