Limonlu Cevizli Kek

Limonlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 kupa toz şeker
  • 1 kupa sıvı yağ
  • 1 kupa yoğurt
  • 1 büyük limon
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Susam

Limonlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına yumurta, şeker ve vanilyayı alıp tel çırpıcı ile çırpalım.
  2. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Limonun kabuğunu rendeleyelim. Rendelediğimiz limon kabuğunu da kaba alalım. Limonun da suyunu sıkıp kaba alalım. Çırpalım.
  4. Cevizi bıçakla iri kıyalım ve kek harcına ekleyelim.
  5. Son olarak unu ve kabartma tozunu eleyerek koyup son sefer çırpalım.
  6. Büyük bir tepsiye yağlı kağıt serip harcı dökelim.
  7. Üzerine susam serpiştirelim.
  8. 180° fırında evvel alt ayarında pişirelim. Kek kabarınca alt üst ayara alalım. Denetimli bir formda pişirelim.
  9. Kekin pişip pişmediğini bir bıçak yahut kürdan yardımı ile anlayabilirsiniz. Bıçak yahut kürdanı keke batırdığınızda pak çıkıyorsa kek pişmiştir.

Limonlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Poğaça
Cevizli Kivili Lokum
Rulo Pasta
Kara Dut Reçeli
Kfc Çıtır Tavuk
Çubuk Simit
Hdabla | © 2025 |