Limonlu (Çatlak) Kurabiye Tarifi

Limonlu (Çatlak) Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 adet limon
- Yarım limonunun suyu
- Limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
Limonlu (Çatlak) Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, karıştırıyoruz.
- Unu da ekliyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Buzdolabında 20 dk dinlendiriyoruz.
- Sonra alıp ceviz büyüklüğünde kesimler yapıyoruz.
- Hafif yağlı tepsiye dizip 180 derecede fırınlıyoruz.
Limonlu (Çatlak) Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
