Limonlu Çatlak Kurabiye

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- ️2 adet yumurta
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı toz şeker
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- ️1 limon kabuğu rendesi
- ️1 limon suyu
- ️1 paket kabartma tozu
- ️3 su bardağı un (markaya nazaran ölçü hafif değişebilir görüntüdeki kovamı yakala, hamur ele yapışan kıvamlı olmalı)
Dış kısmı için;
- Pudra şekeri
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri çırpma kasesinde çırpın.
- Sıvı yağ, limon kabuğu rendesi limon suyu ve kabartma tozunu ekle tekrar çırpın.
- Unu yavaşça ekleyerek ele yapışan kıvamlı hamur elde edin.
- Elini her seferinde yavaşça unlayıp (hamur yapışmaması için) hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopar yuvarlayın.
- Bolca pudra şekerine batırıp pişirme kağıdı serdiğin tepsine dizin.
- 180 derece evvelce ısınmış fırında 18 dk pişmeye gönderin. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








