Limonlu Çatlak Kurabiye

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limonun suyu(ekşi seviyorsanız 1 limonun suyu)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 su bardağı un
  • 1 kase pudra şekeri (bulamak için)

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Toz şekeri ve yumurtayı çırpıcıyla güzelce çırpıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağ,vanilya,limon suyu,limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  3. Un ve kabartma tozunu da ekleyip spatula yardımıyla yapış yapış homojen bir hamur olana kadar karıştırıyoruz.
  4. Üzerini streçleyip buzdolabında en az 1 saat dinlendiriyoruz.
  5. Ellerimizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz,daha sonra pudra şekerine çokça buluyoruz.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı diziyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişiriyoruz.
  8. 25 adet kurabiye çıkıyor.Afiyet olsun 🤗.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği)
Güveçte Kaşarlı Köfte Patates
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Çıtır Yufkalı Kızarmış Patates Salatası
Ek Gıda Sebze Yemeği
Evde Tam Kıvamında Krem Şanti Tarifi
Hdabla | © 2025 |