Limonlu Brownie
Limonlu Brownie Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yumurta
- 1 limon suyu
- 125 gram eritilmiş tereyağı yahut margarin
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım limon suyu
- Göz kararı su
Limonlu Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına toz şekeri ve limon kabuğu rendesini alıp yoğuralım.
- Yumurtaları da çırpma kabına alalım ve tel çırpıcı yahut mikser ile çırpalım.
- Limon suyu ve eritilmiş tereyağını da ekleyip çırpalım.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve son defa çırpalım.
- Küçük uzunluk borcamın tabanını biraz su ile ıslatıp pişirme kağıdı serelim. Pişirme kağıdının fazla kısımlarını keselim.
- Brownie harcını borcama dökelim.
- 160° fırında 25 dakika denetimli pişirelim.
- Brownie pişerken sosu için uygun bir tabağa pudra şekeri, limon suyu ve biraz su alıp karıştıralım. Sosumuz hazır olacaktır.
- Brownie piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuyan brownie’yi dilimleyip sosunu dökelim ve servis edelim.
Limonlu Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















