Limonlu Böğürtlenli Kek

Limonlu Böğürtlenli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş

Fırından çıkar çıkmaz üzerine;

  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker

Glazesi için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı süt

Limonlu Böğürtlenli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpma kabına alalım. Köpük köpük beyazlaşana kadar çırpalım. Limon kabuğu, 1 limonun suyu, süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilya, karbonat, haşhaşı ekleyip karıştıralım.
  2. Fırın kabımızı yağlayalım. Yağladığımız kaba kek harcını dökelim. Böğürtleni ekleyim. 160 derecede yaklaşık fırında denetimi pişirelim.
  3. Pişen keke limon suyu ve şekeri çabucak karıştırıp sürelim. Soğuduktan sonra çevirip glazesini sürelim. İstediğiniz üzere servis edebilirsiniz ben beyaz çikolata kullandım. Afiyet olsun.

Limonlu Böğürtlenli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzelı Mantarlı Etlı Bulgur Pilavı
Fıstıklı İrmik Helvası
Airfry’da Kahvaltılık Ekmekler
Püf Noktaları İle Islak Kek
Soğan Turşusu (Antioksidan)
+8 Aylık Pofuduk Yumurta
Hdabla | © 2025 |