Limoncello Tiramisu

Limoncello Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Limon sosu için:

  • 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

Kreması için:

  • 3 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 kutu suyu süzülmüş labne (360 gr)
  • 1 kutu sıvı krema ( yağlı)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Hazırladığımız limon sos

Tabanı için:

  • 1 paket kedidili bisküvi (24 adet)

Limoncello Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel limon sosu hazırlayalım. Limon kabuğu ve zerdeçal hariç tüm materyalleri sos tenceresine koyup karıştıralım.
  2. Kaynayıp yoğunlaşmaya başlayınca limon kabuğunu ve zerdeçalı ekleyip ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  3. Kreması için yumurta sarısı ve şekerini benmari yolu pişireceğiz.
  4. Bu süreç gözünüzü korkutmasın, yumurta kokusu hiç olmuyor tersine sıcak buharın tesiriyle yumurta sarısı pişiyor.
  5. Orijinal italyan tiramisusu bu formda yapılıyor.
  6. Yumurta sarılarını ve şekerini benmari yöntemde rengi yeterlice açılana kadar pişirelim ve ocaktan alıp ılıtalım.
  7. Yeteri kadar ılıdıktan sonra labneyi ekleyip çırpalım. Akabinde limon sosu ve vanilini de ek edip çırpalım.
  8. Başka bir kapta sıvı kremayı yüksek dönemde krem şanti üzere kabarana kadar çırpalım.
  9. Kabaran sıvı kremayı karışımın üzerine ekleyip köpüğünü söndürmeden alttan üste gerçek karıştıralım.
  10. Küçük kare borcamın tabanına sütle ıslattığımız kedidillerini dizelim ve kremanın yarısını üzerine yayalım.
  11. Ardından bir kat daha kedidili yapalım ve kalan kremayı da yayıp üzerini düzeltelim.
  12. Buzdolabında bir gece dinlendirelim ve üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis edelim. Ben limon sostan iki kaşık kadar ayırıp süsledim. Afiyet olsun. 🍋.

Limoncello Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

(Kemal Paşa Tatlısı)
Özbek Pilavı
Borcam Pastası
Portakallı Ağlayan Pasta
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi )
Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli)
Hdabla | © 2025 |