Limoncello Tiramisu
Limoncello Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Limon sosu için:
- 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Kreması için:
- 3 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 kutu suyu süzülmüş labne (360 gr)
- 1 kutu sıvı krema ( yağlı)
- 1 paket şekerli vanilin
- Hazırladığımız limon sos
Tabanı için:
- 1 paket kedidili bisküvi (24 adet)
Limoncello Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel limon sosu hazırlayalım. Limon kabuğu ve zerdeçal hariç tüm materyalleri sos tenceresine koyup karıştıralım.
- Kaynayıp yoğunlaşmaya başlayınca limon kabuğunu ve zerdeçalı ekleyip ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Kreması için yumurta sarısı ve şekerini benmari yolu pişireceğiz.
- Bu süreç gözünüzü korkutmasın, yumurta kokusu hiç olmuyor tersine sıcak buharın tesiriyle yumurta sarısı pişiyor.
- Orijinal italyan tiramisusu bu formda yapılıyor.
- Yumurta sarılarını ve şekerini benmari yöntemde rengi yeterlice açılana kadar pişirelim ve ocaktan alıp ılıtalım.
- Yeteri kadar ılıdıktan sonra labneyi ekleyip çırpalım. Akabinde limon sosu ve vanilini de ek edip çırpalım.
- Başka bir kapta sıvı kremayı yüksek dönemde krem şanti üzere kabarana kadar çırpalım.
- Kabaran sıvı kremayı karışımın üzerine ekleyip köpüğünü söndürmeden alttan üste gerçek karıştıralım.
- Küçük kare borcamın tabanına sütle ıslattığımız kedidillerini dizelim ve kremanın yarısını üzerine yayalım.
- Ardından bir kat daha kedidili yapalım ve kalan kremayı da yayıp üzerini düzeltelim.
- Buzdolabında bir gece dinlendirelim ve üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis edelim. Ben limon sostan iki kaşık kadar ayırıp süsledim. Afiyet olsun. 🍋.
Limoncello Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














