Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk
Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü-bonfile (1 paketten 4 adet çıkıyor)
- 2 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 600 gram mantar(1 paket 400gr)
- 2 paket krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı köri
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 paket makarna
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı küp küp doğruyoruz.
- Ardından biberlerimizi, sarımsaklarımızı ve mantarlarımızıda doğrayıp tüm materyalleri hazırlıyoruz.
- Tenceremize evvel tavukları ve sarımsakları koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ardından doğradığımız biberlerimizi ekliyoruz. Karıştırıp kapağını kapatalım.
- Biberler hafif yumuşamaya başladığında(yaklaşık 3-4 dakika sonra) mantarlarımızı ekliyoruz. Biraz karıştırıyoruz.
- Son olarak kremamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
- Karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
- Yaklaşık 5 dakika bu formda piştikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.
- Ardından makarnamızı haşlıyoruz.
- Haşladığımız sudan yarım çay bardağı ayırıyoruz(kremayı açmak için).
- 2 yemek kaşığı zeytinyağında mantarlarımızı soteliyoruz.
- Ardından kalan kremamızı ve baharatlarımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Ayırdığımız haşlama suyunu bu esnada kullanıyoruz.
- Kremamız kaynamaya başladığında haşladığımız makarnaları atıyoruz ve bir çeşit daha karıştırıp ocağın altını kapatabilirsiniz.Afiyet olsun :).
Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









