Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk

Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü-bonfile (1 paketten 4 adet çıkıyor)
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 600 gram mantar(1 paket 400gr)
  • 2 paket krema
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 paket makarna
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı küp küp doğruyoruz.
  2. Ardından biberlerimizi, sarımsaklarımızı ve mantarlarımızıda doğrayıp tüm materyalleri hazırlıyoruz.
  3. Tenceremize evvel tavukları ve sarımsakları koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Ardından doğradığımız biberlerimizi ekliyoruz. Karıştırıp kapağını kapatalım.
  5. Biberler hafif yumuşamaya başladığında(yaklaşık 3-4 dakika sonra) mantarlarımızı ekliyoruz. Biraz karıştırıyoruz.
  6. Son olarak kremamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  7. Karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
  8. Yaklaşık 5 dakika bu formda piştikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.
  9. Ardından makarnamızı haşlıyoruz.
  10. Haşladığımız sudan yarım çay bardağı ayırıyoruz(kremayı açmak için).
  11. 2 yemek kaşığı zeytinyağında mantarlarımızı soteliyoruz.
  12. Ardından kalan kremamızı ve baharatlarımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz.
  13. Ayırdığımız haşlama suyunu bu esnada kullanıyoruz.
  14. Kremamız kaynamaya başladığında haşladığımız makarnaları atıyoruz ve bir çeşit daha karıştırıp ocağın altını kapatabilirsiniz.Afiyet olsun :).

Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kabak Ve Tatlı Patates
Karamelli Şeftalili Kek Tarifi (Videolu)
Dereotlu Peynirli Poğaça
Yeşil Limon Rendeli Yoğurt Tatlısı
Tavuklu Taze Fasulye
Sucuklu Kremalı Kalem Makarna
Hdabla | © 2025 |