Lezzet Patlaması Soslu Tavuk
Lezzet Patlaması Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 modül tavuk göğsü (dilediğiniz formda doğranmış)
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı trüflü mayonez
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı acılı mayonez
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)
Baharatlar;
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Lezzet Patlaması Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü istediğiniz halde doğrayın.
- Bir kapta hardal, trüflü mayonez, acı sos ve acılı mayonezi karıştırın.
- Ayrı bir kapta biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırın.
- Üzerine baharatları ekleyin (tuz, pul biber, toz biber, kimyon, karabiber, kekik).
- Bütün sos ve baharat karışımını tavukların üzerine dökün, uygunca harmanlayın.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Bir tavayı ısıtın, içine tereyağı ve 1 kaşık sıvı yağ ekleyin.
- Marine edilmiş tavukları tavaya alın ve her iki tarafı kızarana kadar pişirin.
Lezzet Patlaması Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















