Leopar Desenli Kurabiye
Leopar Desenli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin (oda sıcaklığında)
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (kontrollü koyalım)
- Kakao
Leopar Desenli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alıp üzerine un hariç bütün materyalleri ek ederek yoğuralım.
- Ardından unumuzu ekleyerek, yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edelim.
- Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde 2 kesime ayırıp birine 1 tatlı kaşığı birine 1 yemek kaşığı ek edip pürüzsüz olacak biçimde yoğuralım.
- Hamurumuzu oklava yardımı ile 1 cm kalınlığında açarak fotoğraftaki üzere şekillendilerim ve kurabiyemizi 160° evvelden ayarlanmış fansız ayarda rengi değişmeyecek formda pişirelim. Afiyet olsun.
Leopar Desenli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











