Leblebi Kurabiyesi (Katı Yağsız Enfes)

Leblebi Kurabiyesi (Katı Yağsız Enfes) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı leblebi tozu
- 1 su bardağı + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
Üzeri için;
- Leblebi
Leblebi Kurabiyesi (Katı Yağsız Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Katı yağ kullanmadan mis üzere bir kurabiye tanımı huzurlarınızda 🤌.
- Öncelikle kavrulmuş tuzsuz leblebiyi robottan geçirip un haline getirelim, yoğurma kabına sıvı yağı, pudra şekeri ve vanilyayı alalım şeker eriyene kadar karıştıralım, leblebi tozunuda ekleyelim karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunuda yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım parmak uçlarıyla hamuru yoğuralım.
- Cevizden biraz küçük kesimler koparıp yuvarlayalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim, ortalarına 1 ‘ er tane leblebi koyalım.
- Önceden ısıtılmış 18o derece fırında üstleri çatlayana kadar 15_20 dakika denetimli pişirelim.
Afiyet olsun.
Leblebi Kurabiyesi (Katı Yağsız Enfes) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







