Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 150 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı un
- Karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Çorba için;
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı yoğurt
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köftelerimizi hazırlıyoruz. Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğuruyoruz.
- Yuvarlayıp unlu tabağa atıyoruz.
- Tencereye kaynar su ekleyip içine pirinçi koyalım.
- Yumuşamaya bırakalım.
- Yoğurt,un, limon, yumurtayı kaşırtırıyoruz.
- Çorbanın suyundan ekleyip ılıtıyoruz.
- Karışımı çorbaya ek ediyoruz.
- Kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Ocağı kapatıp tuzu ekliyoruz.
- Köfteleri tereyağında kızartıp nane ekliyoruz.
- Köfteleri çorbaya ek edelim.
- Yoğurtlu çorbaları altını kapattıktan sonra kapağını yarım kapatıyorum. Kesilme olmasın diye , afiyet olsun❤️
Lebeniye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






