Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kutu lazanya hamuru
Kıymalı harç için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı domates sos
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Birer tatlı kaşığı karabiber
- Pulbiber
- Kekik
Beşamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymalı iç harcımızı yapıyoruz.
- Bir tavaya yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı alalım zeytinyağında biraz öldürelim.
- Üzerine evvel kıyma sonra salça ve domates sos atıp birkaç dakika pişirelim.
- 1 bardak su ekleyip baharatlarını da koyup pişirmeye bırakalım 5-10 dk piştikten sonra altını kapatıp bir kenara alalım.
- Beşamel sos için yağı ve unu kavurup üzerine süt ekleyelim çırpalım kıvamı hafif yoğunlaşınca bir kenara alalım.
- Önce borcama tabanına biraz kıymalı harç biraz beşamel sos dökelim birer yaprak lazanya hamuru dizelim.
- Kaç tane lazanya hamurumuz var ise tıpkı süreci yaparak kat çıkmaya devam edelim 15-20 dakika 180 dereceli fırında pişirelim.
- Çıkarıp rendelenmiş kaşarları üzerine serip tekrar fırına atalım kaşarları eriyince servis edelim.Afiyet olsun 🤤.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





