Laz Böreği

Laz Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 16 yaprak baklavalık yufka
  • 150 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı seker
  • 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Laz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti için su ve şekeri tencereye alalım.
  2. 10 dk kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Kreması için tereyağ ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştıralım.
  4. Ocağı açıp krema kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.
  5. Krema kaynayınca ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  6. Kremayı soğumaya bırakalım.
  7. Baklavalık yufkayı borcamın halinde ikiye keselim.
  8. Toplam 32 adet yufkamız oldu.
  9. Tereyağını eritelim sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  10. Dikdörtgen borcamın en altını yağlayıp 16 adet yufkanın tamamını her birinin üzerine yağ sürecek halde kat kat ekleyelim.
  11. Tam ortaya soğumuş olan kremamızı ekleyip güzelce yayalım.
  12. Tekrar yufkaları her birinin üzerine yağ sürecek halde kat kat ekleyelim.
  13. En üste kalan yağı sürüp tatlyi kare çeklinde dilimleyelim.
  14. Tatlıyı evvelce ısıtılmış 190 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.
  15. Tatlının birinci sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbeti ilaveedelim.
  16. 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.

Laz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşlanmış Yumurtalı Muzlu Puding
Bisküvili Pasta
Yumurtasız Sarımsaklı Mayonez
Bol Soslu Islak Kek
Dökme Gözleme (Yufka Yok ,Hamur Açmak Yok Çok Pratik)
Artan Nohuttan Etsiz Köfte
Hdabla | © 2025 |