Lavaş Cips
Lavaş Cips Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır lavaş
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- Kajun baharatı
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Lavaş Cips Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ ve baharatları bir kabın içinde karıştırın, baharat ölçüsünü kendinize nazaran belirleyin (ben ağır tat sevdiğim için bol kullanıyorum).
- Lavaşları birer lokmalık olacak ve istediğiniz formda kesin.
- Yağlı karışıma bulayarak fazlasını alın üzerlerinden ve fırın tepsisine dizin üst üste gelmesinler.
- 180 derce fırına (fansız) sürün yaklaşık 10-15dk ortası, kızarınca çabucak alın ve hafif soğumasını bekleyin çok yakmayın beyazkende sonlandırmayın kızarsın.
Lavaş Cips Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









