Lavaş

Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un (gerekirse ilave edilebilir)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su

Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına unu koyun ve ortasını açarak tuzu ek edip sıvı yağ ve suyu da ekleyip uygunca karıştırın ve yoğurmaya başlayın.
  2. Ele yapışmayan kıvama gelince de bezeler halinde modüller koparıp elinizde yuvarlayın ve daha sonra bu yuvarlak bezelerin her birini oklava yardımıyla açın ve sıvı yağ eklenmiş tavada önlü artlı pişirin.
  3. Her pişmiş lavaşın üzerine tereyağı yahut margarin sürün ki kurumasın ve üzerlerini kesinlikle örtün.Afiyet olsun.

Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Kış Çayı
Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası
Kruvasan
Kırmızı Pancar Salatası (Mezesi)
Muzdan Dondurma
Havuçlu Muzlu Bebek Pankeki
Hdabla | © 2025 |