Lavaş

Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un (gerekirse ilave edilebilir)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına unu koyun ve ortasını açarak tuzu ek edip sıvı yağ ve suyu da ekleyip uygunca karıştırın ve yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan kıvama gelince de bezeler halinde modüller koparıp elinizde yuvarlayın ve daha sonra bu yuvarlak bezelerin her birini oklava yardımıyla açın ve sıvı yağ eklenmiş tavada önlü artlı pişirin.
- Her pişmiş lavaşın üzerine tereyağı yahut margarin sürün ki kurumasın ve üzerlerini kesinlikle örtün.Afiyet olsun.
Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




