Lavantalı Ve Limonlu Kek
Lavantalı Ve Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 220 gram un (type 405)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 200 gram toz şeker
- 2 limon kabuğu rendesi
- 100 ml yoğurt
- 1 limon suyu
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta
- 115 gram tereyağı
Üzeri için;
- 150 gr pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- Bir kaç damla lila rengi besin boyası (Opsiyonel)
Lavantalı Ve Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını bir tencerede kısık ateşte eritin ve bir kenara alın. Kullanmadan evvel oda sıcaklığına gelmesi gerekiyor.
- Bir kasede un, kabartma tozu ve karbonatı karıştırıp bir kenara koyun.
- Başka bir kapta limon kabuğunu rendeleyip şekerle karıştırın. Limon kabuğundaki uçucu yağların direkt şekere geçmesini sağlamak için yeterlice karıştırın. Şekerin biraz ıslanması gerekiyor.
- Kurutulmuş lavantayı ezip şeker karışımına ekleyin. (bu etapta ben lavantayı kekimle bütünleştirmek için robottan geçirip toz haline getirdim. Siz isterseniz ezerekte yapabilirsiniz. ).
- Şeker karışımına yoğurdu ekleyin ve el mikseriyle orta-düşük süratte karıştırın.
- Limon suyunu ve yumurtaları birer birer ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Mikseri durdurup un karışımını ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak oda sıcaklığına geldiğinden emin olduğunuz eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
- Kek hamurunu tereyağıyla yağladığınız kek kalıbına dökün ve evvelden ısıtılmış 180°c fırında, ortasına batırdığınız kürdan pak çıkana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Kekimiz piștikten sonra 2 saat dinlenmeye ve soğumaya bırakın.
- Bu esnada üzeri için pudra şekeri limon suyu ve limon kabuğunu karıştırın.
- Sosu 2 ye ayırarak farklı ölçülerde besin boyası damlatın.
- Sevdiğiniz tonları yakaladığınızda keke sırayla dökün ve bir kürdan yardımıyla form vermek için karıştın.
- Dilediğiniz üzere süsleyin.
Not: Üzeri için isterseniz beyaz çikolata yahut öteki şeylerde kullanabilirsiniz Afiyet olsun♡.
Lavantalı Ve Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















