Lavantalı Ve Limonlu Kek

Lavantalı Ve Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 220 gram un (type 405)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 200 gram toz şeker
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 100 ml yoğurt
  • 1 limon suyu
  • 3 adet  yumurta
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta
  • 115 gram tereyağı

Üzeri için;

  • 150 gr pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Bir kaç damla lila rengi besin boyası (Opsiyonel)

Lavantalı Ve Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını bir tencerede kısık ateşte eritin ve bir kenara alın. Kullanmadan evvel oda sıcaklığına gelmesi gerekiyor.
  2. Bir kasede un, kabartma tozu ve karbonatı karıştırıp bir kenara koyun.
  3. Başka bir kapta limon kabuğunu rendeleyip şekerle karıştırın. Limon kabuğundaki uçucu yağların direkt şekere geçmesini sağlamak için yeterlice karıştırın. Şekerin biraz ıslanması gerekiyor.
  4. Kurutulmuş lavantayı ezip şeker karışımına ekleyin. (bu etapta ben lavantayı kekimle bütünleştirmek için robottan geçirip toz haline getirdim. Siz isterseniz ezerekte yapabilirsiniz. ).
  5. Şeker karışımına yoğurdu ekleyin ve el mikseriyle orta-düşük süratte karıştırın.
  6. Limon suyunu ve yumurtaları birer birer ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  7. Mikseri durdurup un karışımını ekleyin ve karıştırın.
  8. Son olarak oda sıcaklığına geldiğinden emin olduğunuz eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
  9. Kek hamurunu tereyağıyla yağladığınız kek kalıbına dökün ve evvelden ısıtılmış 180°c fırında, ortasına batırdığınız kürdan pak çıkana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  10. Kekimiz piștikten sonra 2 saat dinlenmeye ve soğumaya bırakın.
  11. Bu esnada üzeri için pudra şekeri limon suyu ve limon kabuğunu karıştırın.
  12. Sosu 2 ye ayırarak farklı ölçülerde besin boyası damlatın.
  13. Sevdiğiniz tonları yakaladığınızda keke sırayla dökün ve bir kürdan yardımıyla form vermek için karıştın.
  14. Dilediğiniz üzere süsleyin.

Not: Üzeri için isterseniz beyaz çikolata yahut öteki şeylerde kullanabilirsiniz Afiyet olsun♡.

Lavantalı Ve Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Domates Sosu (Konserve)
Cheesecake
Kumpir
Revani
Sütlü Balkabağı Çorbası
Soslu Elmalı Kek
Hdabla | © 2025 |