Latte Pasta
Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 5 adet yumurta (büyükse 4)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Kreması:
- 4 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 buçuk yemek kaşığı granül kahve
Ilıyınca:
- 1 kutu krema
Üzerine;
- 200 ml sıvı krema
- 240 gram beyaz çikolata
Süslemek için;
- 30 gram sütlü çikolata
- Çilek
- Fındık
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema için süt, şeker, un ve nişasta orta ateşte kaynayıp yoğunlaşana kadar daima karıştırılarak pişirilir.
- Kahve ve vanilin eklenerek karışıtırılır.
- Biraz ılıyınca krema eklenerek 5 dk çırpılır ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında kek pişene kadar dinlendirilir.
- Kek için yumurta ve şeker misketin yüksek bölümünde 5-6 dk çırpılır.
- Un, vanilin ve kabartma tozu eklenerek düşük dönemde çırpmaya devam edilir.
- Sıvı yağ ile yağlanan borcama kek harcı yayılır ve evvelden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 25-30 dk pişirilir. (her fırın farklı pişiriyor, herkes kendi fırınını bilir o yüzden denetimli olalım)
- Kek pişerken 1 tatlı kaşığı dolusu nescafe 2 yemek kaşığı sıcak şu ile açılır ve üzerine bir bardak soğuk süt eklenir.
- Fırından fıkan sıcak kek birinci suçaklığı giktıktan sonra soğuk süt ile ıslatılır.
- Kek büsbütün soğuyunca kahveli krema üzerine spatula ile düzgünce yayılır.
- Buzdolabında 15 dk dinlendirilir.
- Ganaj için krema ısıtılır, kaynamaya bağlayınca çikolata eklenir ve eriyene kadar karışıtırılır.
- Ganaj oda sıcaklığına gelince pastanın üzerine dökülür ve yayılır.
- Benmari yordamı eritilmiş sütlü çikolata ile şeritler çizilir ve kurdan ile şekillendirilir.
- Kenarlara fındık ve karışık meyve ekledim ben. Süslemesi hayal gücünüze kalmış. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







