Latte Pasta

Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta oda ısısında olacak
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un (sadece bir bardak un kullanılacak markasına nazaran ölçü değişmiyor)

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve yada nescafe de olabilir

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 80 gram beyaz çikolata

Üzeri için;

  • Çikolatalı sos
  • Fındık kırığı

Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım süt nişasta şekeri ve unu karıştırıp ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim muhallebi göz göz olunca altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım ve üzerine bir streç ile yeterlice kapattıktan sonra soğumaya bırakalım.
  2. Kek için yumurta ve şekeri miksrin en yüksek ayarıyla 6 dakika boyunca çırpalım ve mikseri bir kenara bırakalım evvel sütü ve yağı ekleyip çırpıcı ile çırpalım daha sonra kuru gereçleri eleyip spatulayla dıştan içe yanlışsız karıştıralım kare borcama dökelim 150 derecede ağır ağır pişirelim 25 dakika sonra kürdan testi yapalım kürdan pak çıkarsa keki çıkarıp soğumaya bırakalım.
  3. 1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı granül kahve ekleyip karıştıralım ve soğuyan kekin her tarafına dökelim muhallebiyi çırpıcının en yüksek ayarında 5 dakika çırpıp üzerine dökelim.
  4. Kremayı ocakta ısıtıp, çikolatayı ekleyelim ocağı kapatıp karıştıralım ve tatlının üzerine dökelim fındık ve sosla süsledikten sonra 2 saat dolapta bekletelim ve servise hazır 👍💫.

Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı)
Pizza Twest
Çilekli Çikolatalı Cupcake
Karnabahar Graten
Soya Soslu Sebze Sote (Sebze Şöleni)
Baharatlı Baby Patates
Hdabla | © 2025 |