Lahmacun (Mayasız)

Lahmacun (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler

Üst harcı;

  • Tek çekim kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağından biraz fazla su

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı)

Lahmacun (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamur için un hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  2. Ardından cevizden biraz büyük bezelere ayırıyoruz ve üzerini kapatıyoruz (bu ölçülerle 20 beze çıktı).
  3. Üst harcı için bir biber soğan sarımsak ve domatesi rondodan geçiriyoruz ve kıymanın üzerine ekleyip, suyu tuzunu ve baharatlarını katıp homojen bir halde karıştırıyoruz.
  4. Bezelerimizi çok kalın olmayacak halde merdane yardımı ile tavaya sığacak biçimde açıyoruz.
  5. Açtığımız hamuru tavaya alıyoruz üzerine harcı dağıtıyoruz ve orta ateşte dikkatlice pişiriyoruz.
  6. Ben kapalı bir kaba koyarak sıcak ve daha yumuşak olmasını sağladım.
  7. Yanında da buz üzere bir ayran ile servis ediyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Lahmacun (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Cacık
Sütlü Pirinçli Mısırlı Çorba
Beyaz Lahanalı Pancar Salatası
Patlıcan Çığırtma
Patatesli Omlet
Glutensiz Pırasalı Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |