Lahmacun
Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 5,5 su bardağı un
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harç için;
- 400 gram kıyma
- 1 tane büyük kuru soğan
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- Maydanoz
- 1 adet domates
- Tuz
- Karabiber
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tüm materyalleri bir kapta birleştirip yoğuralım, su ve sütün ılık olmasında yarar var.
- 15-20 dk dinlenmeye bırakalım.
- Bir yandan da iç harcı hazırlayalım, soğanları ve biberleri blenderden geçirelim çok ince olmasın hafif irice olsun, pişerken kaybolmasın.
- Dinlenen hamuru merdane yardımıyla ince formda açalım, hamuru tepsiye koyup tepsideyken iç harcını üzerine ince şeklide hisse edelim.
- Ben fırında pişirdim dilerseniz yanmaz tavada üzerine kapağını kapatarak da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







