Lahmacun

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
200 ml bardak ölçüsü ile
- 1 su bardağı su ılık
- 1 su bardağı süt ılık
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 5,5-6 su bardağına yakın un
Lahmacunları fırında pişirecekseniz;
- 1 paket yaş maya (Yoksa lahmacunlar kuru olabilir)
İç materyali için;
- 400 gram orta yağlı dana kıyma
- 2 adet ortaboy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı kapya biber ortaboy
- 4 adet yeşil sivri biber
- 2 adet büyük yumuşak domates
- 8-10 kol maydanoz
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 rer tatlı kaşığı toz biber
- Pul biber
- Sumak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli gereçleri uygun bir kaba alıp ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- Üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
- Eğer mayalı yaparsanız o vakit 30-40 dakika dinlendirin.
- Bu ortada içini hazırlayalım soğan,sarımsak,biberleri ,domates ve maydanozları mikserden geçirip kıymanın üzerine ek edin.
- Kalan öbür materyalleri ek edip elinizle güzelce harmanlayın.
- Kıvamı koyu ise biraz su biraz domates sosu ek edip karıştırın.
- Hamurdan 20-22 adet bezeler yapıp üzerini örtün.
- İlk bezeyi tezgaha alıp un serpiştirerek merdane ile açın üzerine kıymalı harçtan elinizle sürün.
- Ben lahmacun makinesinde pişirdim fırında pişirecekseniz evvelden ısıtılmış 250 derece fırında en alt kısmın bir üstünde yaklaşık sekiz dakika kızarana kadar pişirin afiyet şifa olsun 👌👌👌.
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











