Lahmacun

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

200 ml bardak ölçüsü ile

  • 1 su bardağı su ılık
  • 1 su bardağı süt ılık
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5,5-6 su bardağına yakın un

Lahmacunları fırında pişirecekseniz;

  • 1 paket yaş maya  (Yoksa lahmacunlar kuru olabilir)

İç materyali için;

  • 400 gram orta yağlı dana kıyma
  • 2 adet ortaboy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı kapya biber ortaboy
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet büyük yumuşak domates
  • 8-10 kol maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 rer tatlı kaşığı toz biber
  • Pul biber
  • Sumak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gerekli gereçleri uygun bir kaba alıp ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
  2. Üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
  3. Eğer mayalı yaparsanız o vakit 30-40 dakika dinlendirin.
  4. Bu ortada içini hazırlayalım soğan,sarımsak,biberleri ,domates ve maydanozları mikserden geçirip kıymanın üzerine ek edin.
  5. Kalan öbür materyalleri ek edip elinizle güzelce harmanlayın.
  6. Kıvamı koyu ise biraz su biraz domates sosu ek edip karıştırın.
  7. Hamurdan 20-22 adet bezeler yapıp üzerini örtün.
  8. İlk bezeyi tezgaha alıp un serpiştirerek merdane ile açın üzerine kıymalı harçtan elinizle sürün.
  9. Ben lahmacun makinesinde pişirdim fırında pişirecekseniz evvelden ısıtılmış 250 derece fırında en alt kısmın bir üstünde yaklaşık sekiz dakika kızarana kadar pişirin afiyet şifa olsun 👌👌👌.

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Smoothie
Lezzetli Kıymalı Börek
Fit Yulaf Bazlama
Karpuzlu Limonata ( Dondurucuda Sakla, İstediğin Zaman Hazır)
Tembel Gelin Çorbası
Kıymalı Kaşarlı Krep Börek
Hdabla | © 2025 |