Lahmacun

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1.5 su bardağı su
  • Aldigi kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Nane
  • Pul biber
  • Karabiber

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle suyu ve tuzu derin bir kaba alıp güzelce karıştıralım daha sonra ünü ek edelim. Tüm materyalleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar yoğurun. Ne kadar yoğurursanız kıvamı o kadar hoş olur.
  2. Hamurunuz dinlenirken o sırada lahmacun içinizi hazırlayın. Kıyma sıvı yağ ve baharatlar hariç tüm materyalleri robottan geçirelim. Robottan geçirmiş olduğumuz karışımın üzerine yağ ve baharatları ekleyip kıyma ile buluşturalım.
  3. Ben elektrikli tava kullandım şayet sizdede mevcutsa büyük kolaylık oluyor. Bir lahmacun 4 dk ya pişiyor ve bir defada 3 lahmacun yapabiliyorsunuz. Ama sizde yoksa teflon tava ilede yapabilirsiniz.
  4. Hafif unlanmış tezgahınızın üzerinde lahmacun hamurunu bezelere ayırarak tava büyüklüğünde açın. Harcın bir kısmını bezenin üzerine aktarın ve elinizle güzelce yayın.
  5. Ocağınızı yüksek ısıya alın ve tavanızı güzelce ısıtın (eğer elektrikli tava kullanacaksanız 3 derece yeterli) ısınan tavaya lahmacununuzu aktarın ve ocağınızı kısık ateşe alın.
  6. Geldik en değerli kademesine. Tavada lahmacun yaparken tavanızı kesinlikle kapaklı bir tava olarak seçin. Lahmacunu ocağa aldığınızda kapağını kapatın. Kapağı kapalı bir halde kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Akabinde kapağını açıp 3 dakika kadar da açık pişirin.
  7. İlk basamakta kapağını kapalı tutmak işinin içeride kalmasını sağlayacak ve üzerindeki harcın da pişmesini sağlayacaktır. Böylece harç çığ kalmaz. Alttaki hamur da süratle pisip kurumaz. Tüm hamura ve harca tıpkı pişirme sürecini uygulayın.
  8. Her pişirdiğiniz lahmacunun üzerini pak ve kuru bezle örtün ki başkaları pişene kadar kurumasınlar vee. Lahmacunlarınız hazır! yanında ayran, çokça yeşillik ve limonla servis edin. Afiyet olsun😇.

Not:Eğer elektrikli tava kullanacaksanız lahmacunu içerisine koyup kapağını kapatın 3 yada 4 dk sonra çıtır çıtır lahmacununuz hazır olacaktır. Ekstra kapağı açık bir formda pişirmenize gerek kalmayacaktır.

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Fıstıklı Pilav
Limonlu Kurabiye
Nefis Sosuyla Kızarmış Çıtır Salata
Soğanlı Yumurta (Videolu)
Nugget
Muzlu Fit Kurabiye
Hdabla | © 2025 |