Lahmacun

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo az yağlı kıyma
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ sarımsak( yeşil yerleri )
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Piyaz için;
- Maydanoz
- Kuru soğan (beyaz olan)
- Tuz
- Sumak
- Limon
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşillikleri temizleyip sirkeli suda yıkalım.
- Tepsiye etimizi alalım.
- Maydanozu blender da çekelim.
- Sarımsağı, domatesi, biberi de çekip tepsiye ekleyelim.
- Salça ve baharatlarıda ekleyelim.
- Hepsini güzelce karıştıralım, fırına yollayım.
- Piyaz için; maydanozu soğanı doğrayıp üzerine sumak ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Afiyet olsun.
Not:Un tuz ve su karışımdan bir hamurla servis tabağı büyüklüğünde açıp iç harcı ekleyerek fırına verebilirsiniz 🙏🙏😍🥰
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









