Lahmacun

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
Bardak ölçüsü 200 ml
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için:
- 500 gram kıyma
- 4 adet kuru soğan
- 2adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlayın: unu geniş bir kaba alın, ortasını havuz üzere açın.
- Tuz, su ve zeytinyağını ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun.
- Hamuru ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin.
- İç harcı hazırlayın: soğanı, biberleri, domatesi, maydanozu ve sarımsağı ince ince doğrayın yahut robottan geçirin.
- Kıyma,su, sıvı yağ,domates ve biber salçasını ekleyip baharatlarla harmanlayın.
- Dinlenen hamurdan cevizden büyük bezeler yapın ve her bir bezeyi un serpilmiş tezgahta ince olacak formda açın.
- Lahmacunları hazırlayın: açılan hamurların üzerine hazırladığınız kıymalı harcı ince bir katman halinde yayın.
- Lahmacunları, evvelce ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 7-10 dakika kadar pişirin. Alternatif olarak, sac yahut geniş bir tavada orta ateşte pişirebilirsiniz.
- Sıcak lahmacunları yanında bol yeşillik, limon ve ayran ile servis edin.Afiyet olsun!.
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












