Lahmacun

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • 2adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırlayın: unu geniş bir kaba alın, ortasını havuz üzere açın.
  2. Tuz, su ve zeytinyağını ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin.
  4. İç harcı hazırlayın: soğanı, biberleri, domatesi, maydanozu ve sarımsağı ince ince doğrayın yahut robottan geçirin.
  5. Kıyma,su, sıvı yağ,domates ve biber salçasını ekleyip baharatlarla harmanlayın.
  6. Dinlenen hamurdan cevizden büyük bezeler yapın ve her bir bezeyi un serpilmiş tezgahta ince olacak formda açın.
  7. Lahmacunları hazırlayın: açılan hamurların üzerine hazırladığınız kıymalı harcı ince bir katman halinde yayın.
  8. Lahmacunları, evvelce ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 7-10 dakika kadar pişirin. Alternatif olarak, sac yahut geniş bir tavada orta ateşte pişirebilirsiniz.
  9. Sıcak lahmacunları yanında bol yeşillik, limon ve ayran ile servis edin.Afiyet olsun!.

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Mercimekli Börek
Tam Tadında Beyti Kebabı
Kahvaltılık Acuka Sos
Kırmızı Mercimekli Ispanaklı Omlet
Yoğurtlu Kuskus Salatası
Glutensiz Reçelli Kurabiye
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet