Lahanazanya

Lahanazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük lahana
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 büyük soğan 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 domates
  • İstenen baharatlar
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un (maalesef unu kullanmadan olmuyor bu sos, biraz kıvam için mecburuz )
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Rendelenmiş kaşar

Lahanazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı 2 ye bölüp düdüklü tencerede tam pişmişe yakın biçimde pişirilir.
  2. Fissler düdüklüde 6 dakika kadar pişirdim ben.
  3. Lahana bir kenara alınır.
  4. İç harcı için soğanlar yağda kavrulur.
  5. Sarımsak eklenir kıyma da eklenip kavurmaya devam edilir, salça eklenip kavrulurken domates de eklenir.
  6. Baharatlar ,tuzu eklenip suyu çekene kadar pişirilir. (benim kıymam yağlıydı o sebeple yağı az tuttum. Siz istediğiniz kadar yağ koyabilirsiniz).
  7. Beşamel sos için mecburen un kullanmak zorundayız.
  8. Normalde yarım su bardağı kadar konuyor bu tarife nazaran lakin ben 2 yemek kaşığı koydum ve çok dolu değildi.Biraz cıvık oldu ancak sonraki gün taraf uygun toparladı.
  9. Yağda un çok az kavrulur. Kavurdukça glisemik indeks artıyor zira.
  10. Süt eklenir kaynayana kadar pişirilir.
  11. Ben biraz kaynattım baharat ve tuz atılıp kapatılır.
  12. Haşlanmış lahanalar ayrılır tek tek.
  13. Borcamın en altını kaplayacak biçimde dizilir üstüne kıymalı harç konur.
  14. Daha sonra başemal sos sonra tekrar lahana, kıymalı harç ,başemal diye devam edilir.
  15. En son başemal sostan sonra üzerine kaşar rendelenip kaşar kızarana kadar 200 derece alt ve fan açık formda fırınlanır. Afiyet olsun.

Lahanazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Kırma Yeşil Zeytin
Mayalı Poğaça
3 Renkli Sütlü Tatlı
Portakalı Ve Elmalı Kereviz Salatası
Çıtır Soslu Kanat (Videolu)
Nefis Ev Yapımı Et Döner
Hdabla | © 2025 |