Lahana Turşusu

Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Turşuluk beyaz lahana
  • 500 gram havuç
  • 2 büyük baş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 5 çay kaşığı şeker
  • 1-2 tane limonun suyu (ben 2 limon kullandım)
  • 5 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Kaynatılmış soğutulmuş su yahut hazır su (aldığı kadar)

Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanalarımı doğradım yıkayıp kuruttum. Havuçlarımı yıkayıp soydum ve doğradım. Evvelden suda beklettiğim sarımsaklarımı da doğradım.
  2. 5lt için bidonumun altına 1 avuçtan az nohut attım. Üzerine lahanalarımı ve havuçlarımı elimle bastırarak doldurdum. Ortalarda sarımsak attım.
  3. En son üste gelince 5 yemek kaşığı kaya tuzunu 5 çay kaşığı şekeri sıktığım limonun suyunu ve 5 çay bardağı ardağı sirkemi de ekledim.
  4. En son kaynatıp soğuttuğum suyumu ekledim ve ağzına kadar doldurunca kapağını sıkıca kapattım. Bidonumu yan yatırıp birkaç kere dönderdim. Karanlık ve serin bir yerde sakladım.

Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Pişi
Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna
Fırında Kabak Mücver (Sevmeyene Bile Sevdiren Lezzet)
Meşhur Balkan Köftesi
San Sebastian
Yayla Çorbası
Hdabla | © 2025 |