Lahana Sarması
Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 4 bağ lahana
- 2 kesim etli kemik
İç harcı için;
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet soğan
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 avuç su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sıcak su
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kemiklerimi düdüklüde haşlıyorum.
- Yaprakları haşlayacağımız tenceremize su koyuyoruz ve kaynatıyoruz.
- Su kaynarken o sırada biz de lahana yapraklarımızı tek tek güzelce yıkıyoruz.
- Haşlanan suya 1 tatlı kaşığı tuz serpiştiriyoruz. Ve elimize bir kaç yaprak (5-6 tane ) suyu içine koyuyoruz ve altılı üstlü haşlıyoruz çok fazla haşlamaya dikkat edin yapraklarınız sararken yırtılmasın.
- Haşlanan yapraklarımızı bir süzgece koyuyoruz.
- Yapraklarımız biraz soğuyana kadar iç harcını hazırlayıp güzelce yoğuruyoruz.
- Haşlanan kemiklerimizin üzerine sarmalarımızı yerleştiriyoruz içinde esasen kemik suyu olacak.
- Ayrı bir derin tabağa 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz ,2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup üzerine sıcak su ekliyoruz ve salçamızı eritene kadar karıştırıyoruz.
- Sarmalarımızın üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz ve sarmamızı pişirmeye başlıyoruz ,ben orta ateşte yatım saat 40 dk pişirdim.
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













