Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 bağ lahana
  • 2 kesim etli kemik

İç harcı için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 avuç su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sıcak su

Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kemiklerimi düdüklüde haşlıyorum.
  2. Yaprakları haşlayacağımız tenceremize su koyuyoruz ve kaynatıyoruz.
  3. Su kaynarken o sırada biz de lahana yapraklarımızı tek tek güzelce yıkıyoruz.
  4. Haşlanan suya 1 tatlı kaşığı tuz serpiştiriyoruz. Ve elimize bir kaç yaprak (5-6 tane ) suyu içine koyuyoruz ve altılı üstlü haşlıyoruz çok fazla haşlamaya dikkat edin yapraklarınız sararken yırtılmasın.
  5. Haşlanan yapraklarımızı bir süzgece koyuyoruz.
  6. Yapraklarımız biraz soğuyana kadar iç harcını hazırlayıp güzelce yoğuruyoruz.
  7. Haşlanan kemiklerimizin üzerine sarmalarımızı yerleştiriyoruz içinde esasen kemik suyu olacak.
  8. Ayrı bir derin tabağa 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz ,2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup üzerine sıcak su ekliyoruz ve salçamızı eritene kadar karıştırıyoruz.
  9. Sarmalarımızın üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz ve sarmamızı pişirmeye başlıyoruz ,ben orta ateşte yatım saat 40 dk pişirdim.

Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Sos
Kornişon Turşu
Tahinli Kek
Ekşi Tatlı Fasülye Mezesi
Muzlu Bisküvili Toplar
Yumurtalı Ekmek
Hdabla | © 2025 |