Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük uzunluk lahana
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet soğan
  • 7-8 adet sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben youtubeden lahananın kesilişini izledim sizde izleyin ona nazaran kesip yapraklarını suda haşlayın yumuşayıncaya kadar.
  2. Sonra iç harcı için pirinçleri yıkayıp ,içinedilimlediğimiz soğan, sarımsak ,baharatları ekleyelim.
  3. Limon tuzunu su dolu yarım çay bardağında eritip içine ekleyelim karıştıralım güzelce tadına bakalım eksiği varsa katalım.
  4. Lahana yaprakları soğuyunca damarlı kısmı içte kalacak biçimde 2 çay kaşığı koyarak saralım bi tencereye dizelim.
  5. Sarmaları 1 tık geçecek biçimde sıcak su ekleyelim kısık ateşte kapağını kapatıp 30-40 dk pirinçi yumuşayana kadar pişirelim afiyetler olsun ❤️❤️.

Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Köfte Patates
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuskus Salatası
Fındıklı Cup Tatlısı (Lezzetine Bayılacaksınız)
Kalıpta Elmalı Turta
Çocuklar İçin Karnabahar Yemeği
Hindistan Cevizli Kurabiye
Pazı Tava
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.