Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük uzunluk lahana
- 2.5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet soğan
- 7-8 adet sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben youtubeden lahananın kesilişini izledim sizde izleyin ona nazaran kesip yapraklarını suda haşlayın yumuşayıncaya kadar.
- Sonra iç harcı için pirinçleri yıkayıp ,içinedilimlediğimiz soğan, sarımsak ,baharatları ekleyelim.
- Limon tuzunu su dolu yarım çay bardağında eritip içine ekleyelim karıştıralım güzelce tadına bakalım eksiği varsa katalım.
- Lahana yaprakları soğuyunca damarlı kısmı içte kalacak biçimde 2 çay kaşığı koyarak saralım bi tencereye dizelim.
- Sarmaları 1 tık geçecek biçimde sıcak su ekleyelim kısık ateşte kapağını kapatıp 30-40 dk pirinçi yumuşayana kadar pişirelim afiyetler olsun ❤️❤️.
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





