Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç/ 330 gr
- 2 doruklu dolusu yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 3-5 diş ezilmiş sarımsak
- 2 adet domates ( ben konserve kullandım)
- Biraz maydanoz
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanaları köklerinden ayırıp çok az haşlıyoruz. Haşlama süreci bittikten sonra iç harcımızı hazırlayalım.
- İç harcı için maydanoz,domates ve soğanı doğrayalım, üzerine sarımsakları ,yağı,barahatları,limon suyunu ve salçayı ekleyip karıştıralım. (sarımsakları ister rendeleyebilir ister doğrayabilirsiniz size kalmış 🫶).
- Lahanalarımızı saralım.
- Tencerelere aldığımız sarmaların üzerine sarma taşını ekliyim taşın üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Orta ateşte bişirelim su kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısıp 55-60 dk pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra kapağını kapatıp yemeğin demini almasını bekleyelim 🫶yemeğimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun 🥰🤎.
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
