Lagman

Lagman Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Haşlamak için;

  • Su
  • Tuz

Sosu için;

  • 250 gram et kuşbaşı
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • İsteğe bağlı pulbiber

Lagman Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu derin bir kaba alıp üstüne yumurta tuz ve suyu ekleyerek sert bir hamur elde edelim sert olması değerli.
  2. Hamur yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  3. Etleri sıvı yağ eklediğimiz tencereye alalım suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  4. Üstüne doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip biraz kavuralım.
  5. Küp küp doğradığımız havucu da ekleyip biraz kavurduktan sonra patatesleri ekleyelim.
  6. Üstüne salça baharatları ve üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyip pişirmeye bırakalım.
  7. Hamurun üstüne biraz bastırıp yaslı hale getirdikten sonra ince uzun biçimde keselim üstüne yağ döküp 10 dk dinlendirelim.
  8. Daha sonra uzun uzun açarak (oklava kullanılmıyor masada yuvarlayarak uzunlamasına açılıyor) yağlı bir tabakta etrafında döndürerek üstüne yağ döküyoruz ve hamur bitene kadar devam ediyoruz.
  9. Elimize sarıp masaya vuruyoruz ve daha da ince olmasını sağlıyoruz ve kaynayan suya atıyoruz makarnaları haşlıyoruz.
  10. Servis ederken yaptığımız sosu makarnanın üstüne ekliyoruz afiyet olsun….

Lagman Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi (Kıymasız)
Glütensiz Kinoalı Çiğ Köfte (Çok Lezzetli)
Poğaça
Protein Glutensiz Krep ( Mercimek Krep )
Pamuk Poğaça
Blueberry Muffin
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet