Lagman

Lagman Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için;
- Su
- Tuz
Sosu için;
- 250 gram et kuşbaşı
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet havuç
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- İsteğe bağlı pulbiber
Lagman Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu derin bir kaba alıp üstüne yumurta tuz ve suyu ekleyerek sert bir hamur elde edelim sert olması değerli.
- Hamur yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Etleri sıvı yağ eklediğimiz tencereye alalım suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Üstüne doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip biraz kavuralım.
- Küp küp doğradığımız havucu da ekleyip biraz kavurduktan sonra patatesleri ekleyelim.
- Üstüne salça baharatları ve üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyip pişirmeye bırakalım.
- Hamurun üstüne biraz bastırıp yaslı hale getirdikten sonra ince uzun biçimde keselim üstüne yağ döküp 10 dk dinlendirelim.
- Daha sonra uzun uzun açarak (oklava kullanılmıyor masada yuvarlayarak uzunlamasına açılıyor) yağlı bir tabakta etrafında döndürerek üstüne yağ döküyoruz ve hamur bitene kadar devam ediyoruz.
- Elimize sarıp masaya vuruyoruz ve daha da ince olmasını sağlıyoruz ve kaynayan suya atıyoruz makarnaları haşlıyoruz.
- Servis ederken yaptığımız sosu makarnanın üstüne ekliyoruz afiyet olsun….
Lagman Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
