Labneli Pasta (Efsane)
Labneli Pasta (Efsane) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
Islatmak için;
- 16 yemek kaşığı süt
Krema için;
- 200 gram labne peyniri
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1/3 çay bardağı sıvı krema
Labneli Pasta (Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için çırpma kabına yumurta vanilin ve tozşekeri koyup 10 dakika mikserle çırpın akabinde un ve karbonat ek edip iki dakika daha çırpın.
- Yağlı kağıt serilmiş 20 santimlik kek kalıbına hamuru yayın evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Pişen keki soğumaya bırakın.
- Krema için bir kaba labne peyniri ve pudra şekeri koyup katılaşana kadar mikserle çırpın akabinde vanilin ve sıvı krema ek edin iki dakika daha çırpın.
- Soğuyan keki ortasından ikiye kesin iki modül olan kekin her bir modülünü 8 yemek kaşığı süt ile ıslatın.
- Tabandaki kekin üzerine kremanın yarısını yayın sonra kremanın üstüne damla çikolatanın yarısını serpin sonra öbür keki de onun üstüne koyun ve o kekin üzerine de kalan kremayı yayın en üste kalan damla çikolatayı serpin üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın soğuyan pastanız servise hazırdır.Afiyet olsun.
Labneli Pasta (Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






