Labneli Frambuazlı Kek

Labneli Frambuazlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adetyumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un

Labneli kreması için;

  • 200 gram labne
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin

Üzerine;

  • Dondurulmuş frambuaz
  • ( isterseniz dondurulmuş orman meyveleri de kullanabilirsiniz)

Labneli Frambuazlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı düzgünce çırpıp öteki gereçleri de ekleyip kek karışımımızı hazırlayıp yağlanmış borcama dökülür.
  2. Kek harcının üzerine dondurulmuş frambuazlardan serpilir.
  3. En son üzerine labneli krema için bütün materyaller çırpılıp frambuazların üzerine dökülür.
  4. 170 derecede alt üst ayarda pişirilir. ( benim fırınım 30 -35 dakikada pişirdi) afiyet olsun❤️.

Labneli Frambuazlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
Mamursa
Kabak Omlet (Diyet Tarif)
Fırınlanmış Sebzeli Garnitür
Şambali (Glutensiz)
Tavuklu Keşkek
Hdabla | © 2025 |