Kuzulu Orman Kebabı

Kuzulu Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kemikli ve kuşbaşı kuzu et
- 8 adet patates
- 1 adet domates
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 paket mantar
- 4-5 diş sarımsak
- 500 gram arpacık soğanı (isteğe bağlı azaltılabilir, çoğaltılabilir)
- 5 yemek kaşığı tuzu azaltılmış soya sosu (tercihe bağlı fakat hoş bir koku veriyor)
- 1 yemek kaşığı kajun baharatı
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- Tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Kuzulu Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle harcımızı hazırlayalım. Fotoğraflardan da yardım alabilirsiniz.
- Patatesleri, biberleri, sarımsakları ve domatesi küp küp doğruyoruz.
- Arpacık soğanlar esasen minik olduğu için doğramaya gerek yok.
- Etlerimizi de istediğimiz boyutta değilse doğruyoruz.
- Mantarları küçük almayı tercih edersek doğramadan atıyoruz lakin büyük olanları en az iki modüle bölüyoruz.
- Harcımız için; doğradığımız patatesleri, domatesleri, soğan ve sarımsakları bir kaba alalım. Üzerine sıvı yağı, baharatları ve soya sosunu ekleyerek harmanlayalım.
- Burada baharatları ve tuzu damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz ve elinizde kajun baharatı yoksa tekrar damak tadınıza nazaran farklı baharatlar koyabilirsiniz lakin bu baharat farklı bir koku veriyor çok yakışıyor.
- Şimdi etlerimizi mühürleyelim. Kızgın yapışmaz tavaya etleri alarak mühürlüyoruz ve bir kenara alıyoruz. Tıpkı tavaya biber ve mantarları atıyoruz. Mantarlar pişmeden de koyulabilir fakat biraz suyunu salacak halde sotelemekle yumuşak olmasını sağlıyoruz.
- Sotelenen mantarlarıda bir tabağa alalım ve bu lezzetleri birleştirmek için öbür adımlarımıza geçelim.
- Uygun bir güvece en alt kata patatesli harcımızdan biraz yerleştirelim üzerine biraz et ve akabinde biraz mantar. Bu süreci kat kat uygulayalım.
- Salçamızı sıcak suyla açalım ve güzelce güvecin üstüne dökelim. Su birazcık üzerini kapatması lazım göz kararı biraz daha sıcak su ek edebilirsiniz. Orta ara pişmesini denetim edip su ekleyebilirsiniz.
- Ardından doğal tereyağımızdan güvecin üstüne kesimler atalım.
- Bu halde kapağını yarım kapatarak (güveç kapağınız yoksa yağlı kağıt ıslatıp serebilirsiniz) evvel 220 derecelik fırında akabinde kaynamaya başlayınca 200 dereceye alarak pişirelim.
Kuzulu Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













