Kuzu Kol

Kuzu Kol Tanımı İçin Malzemeler

Kuzu kol için;

  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 4/5 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı karabiber

Sosu için ;

  • 2/3 kısım biberiye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 2 adet kereviz sapı

Kuzu Kol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle biber salçası,hardal, sarımsak, biberiye ve karabiberi kuzu kolun dış kısmına yediriyoruz.
  2. Sebzeleri küp küp doğradıktan sonra poşetine koyuyoruz.
  3. Kuzu kolunu da zerzevat yatağına koyup poşeti düzgünce kapatın ve fırında 4/5 saat pişiriyoruz.
  4. Pişmiş sebzelerimizi blender ile karıştıralım.
  5. Serviste patates püresi üzerine etlerimizi ekleyelim üzerine yaptığımız sosumuzu koyalım.

Kuzu Kol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayısı Tatlısı (Gün Kurusu) Malatya’mızın Tescilli Simgesi Olan Gün Kurusu
Zeytinyağlı Sarma
Tartolet
El Açması Patatesli Börek
Fırında Kaşarlı Mantar
Yumuşacık Spoonful Tatlısı
Hdabla | © 2025 |