Kuyruk Yağlı Etli Nohut Yemeği

Kuyruk Yağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Doğranmış et
- Az ölçü kuyruk yağı
- 1 adet domates
- 1 adet biber
- 2 yemek kaşığı acı sos
- 1 .5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Kekik
- Su
Kuyruk Yağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Akşamdan ıslatılmış nohutumuzu süzelim.
- Düdüklümüze sıvı yağ dökelim ve üzerine doğranmış etimizi dökerek biraz kavuralım.
- Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyelim. Daha sonra domates biber ve kuyruk yağını ek edelim.
- Acı sos salça ve başka baharatları ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra üzerine nohutu dökelim. Suyunu da ekleyip pişmeye bırakalım.
- Düdüklü fışladıktan sonra bi 15 dakika kadar daha pişirdikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Nohut yemeğimiz hazır afiyet olsun. 🙃.
Kuyruk Yağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







