Kuyruk Yağlı Etli Nohut Yemeği

Kuyruk Yağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Doğranmış et
  • Az ölçü kuyruk yağı
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 1 .5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Su

Kuyruk Yağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan ıslatılmış nohutumuzu süzelim.
  2. Düdüklümüze sıvı yağ dökelim ve üzerine doğranmış etimizi dökerek biraz kavuralım.
  3. Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyelim. Daha sonra domates biber ve kuyruk yağını ek edelim.
  4. Acı sos salça ve başka baharatları ekleyip karıştıralım.
  5. Daha sonra üzerine nohutu dökelim. Suyunu da ekleyip pişmeye bırakalım.
  6. Düdüklü fışladıktan sonra bi 15 dakika kadar daha pişirdikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  7. Nohut yemeğimiz hazır afiyet olsun. 🙃.

Kuyruk Yağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Cheesecake
Tavuk Filetosundan Hızlı Tabaka
Şip Şak Ev Usülü İskender Tarifi
Kıyır Kıyır Mısır Gevrekli Kurabiye
Hurmalı Yulaflı Diyet Bar (Diyette Olanların Favori Tatlısı)
Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |