Kuymak

Kuymak Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 4- 5 bardak sıcak su
  • Yarım kalıp kaşar peyniri
  • Biraz tuz

Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya sıvı yağı ve tereyağını alalım, eriyene kadar ısıtalım .
  2. Mısır ununu katıp kavuralım, rengi dönmeye başlayınca sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edelim( kıvamını burda ayarlayabilirsiniz çok katı olursa su ölçüsünü biraz daha artırabilirsiniz)
  3. Sonra dilimlediğimiz kaşar peynirlerini ve tuzunuda ekleyerek peynirler eriyene kadar karıştırmaya edelim. Afiyet olsun 🌸.

Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çay Saati Lezzetli Patates Böreği
Buzluğa Bardakla Kışlık Domates Püresi Koyma Yöntemi
Limonlu Cheesecake
Bayatlamayan Yumuşak Poğaça
Lazanya
Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |