Kuymak
Kuymak Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2,5 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı su
- 150 gram lisan peyniri (tercihen kaşar yahut çeçil de olur)
- Tuz
Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı uygun bir tavaya alıp eritelim.
- Mısır unumuzu eriyen tereyağın üzerine ek edelim ve hafif rengini değiştirene kadar karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan mısır ununa 1 bardak suyu yavaş yavaş ek edip, tuzu da katıp karıştırmaya devam edelim.
- Ardından kıvam alıp kaynayan kuymağımıza ince uzun doğradığımız peynirlerimizi de ekleyelim ve biraz erimesini bekleyip yavaş yavaş homojen olana dek karıştıralım.
- Biraz daha hafif kaynayıp, yeterlice kıvam alan kuymağımızı ocaktan alıp servis yapalım.
Afiyet olsun!.
Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












