Kuskus Çorbası

Kuskus Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük uzunluk havuç (küp doğranmış)
- 1 adet orta uzunluk soğan (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 700 – 1000 ml su
- 1 su bardağı kuskus
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 avuç kıyılmış maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 avuç kıyılmış dereotu (ince kıyılmış)
Kuskus Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ile havuç ve soğanı kavuralım.
- Ardından domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra unu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Üzerine suyunu ek edip karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca kuskusu ve tuz ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
- Fazla koyu gelirse su eği yapabilirsiniz.
- Kuskuslar piştikten sonra son olarak üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu serpip servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Kuskus Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













