Kuşbaşılı Kabak Yemeği

Kuşbaşılı Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 1 adet soğan
- 100 gram (bir avuç kadar) kuşbaşı et
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tane kabuğu soyulmuş patates
Kuşbaşılı Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce soğanlarla etleri birebir tencerede kavuruyoruz.
- Sonra kabakları be domatesleri yıkayıp küp küp doğruyoruz sarımsağı da rendeliyoruz.
- Soğanlar ve etler kavrulduktan sonra salçayı koyup biraz pişirip( 1-2 dk ),kabakları ,domatesleri ve sarımsakları üstüne ekleyip tuz ve baharatları da ekliyoruz.
- Benim salçam acıydı o yüzden toz kırmızı biber atmadım lakin isteğe nazaran 1 çay kaşığı atabilirsiniz.
- Patatesleri de koyuyoruz ( 1 adet yemeklik doğranmış patates ), kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz.
Kuşbaşılı Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
