Kuşbaşı Etli Saray (Sultan) Kebabı
Kuşbaşı Etli Saray (Sultan) Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kaşık tereyağı
- 1 adet soğan
- 150 200 gram dana kuşbaşı
- 1 adet havuç
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet kapya biber
- 1-2 adet sivri biber
- 1 avuçtan biraz fazla haşlanmış yahut konserve bezelye
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıcak su
- Tuz
- Kaşar peyniri
- 1 büyük yufka
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Tuz
Kuşbaşı Etli Saray (Sultan) Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencerede yağı eritip soğanı kavurup, etini ekleyip, onu da kavurup sırayla havuç, patlıcan, kabak, kapya biber, sivri biber, bezelye, salça koyup kavurun.
- Tuzunu ekleyip üstünü örtecek kadar sıcak su ekleyip biraz pişmeye bırakın.
- Büyük yufkayı dörde bölerek her bir kesimini bir kase içerisine koyup pişirdiğiniz harçla doldurup dış kısımları kapatıp bohça elde edin. Bu bohçaları da yağlı kağıt serdiğiniz borcamınıza dizin.
- Beşamel sos için; tereyağını eritip ununu ekleyin unun kokusu çıkana kadar kavurun akabinde sütünü ve tuzunu ekleyin topaklanmayacak formda karıştırarak kaynayınca kıvam alınca ocaktan alın.
- Borcama dizdiğiniz bohçaların üzerine kaşıkla beşamel sostan dökün ve 190 derece fırında yufkası kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra çıkartıp, üzerlerine rendelenmiş gezdirin ve tekrar fırına verin ve kaşar eriyince çıkarın. Afiyet olsun.
Kuşbaşı Etli Saray (Sultan) Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













