Kuşbaşı Etli Saray (Sultan) Kebabı

Kuşbaşı Etli Saray (Sultan) Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 150 200 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 1-2 adet sivri biber
  • 1 avuçtan biraz fazla haşlanmış yahut konserve bezelye
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Kaşar peyniri
  • 1 büyük yufka

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz

Kuşbaşı Etli Saray (Sultan) Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencerede yağı eritip soğanı kavurup, etini ekleyip, onu da kavurup sırayla havuç, patlıcan, kabak, kapya biber, sivri biber, bezelye, salça koyup kavurun.
  2. Tuzunu ekleyip üstünü örtecek kadar sıcak su ekleyip biraz pişmeye bırakın.
  3. Büyük yufkayı dörde bölerek her bir kesimini bir kase içerisine koyup pişirdiğiniz harçla doldurup dış kısımları kapatıp bohça elde edin. Bu bohçaları da yağlı kağıt serdiğiniz borcamınıza dizin.
  4. Beşamel sos için; tereyağını eritip ununu ekleyin unun kokusu çıkana kadar kavurun akabinde sütünü ve tuzunu ekleyin topaklanmayacak formda karıştırarak kaynayınca kıvam alınca ocaktan alın.
  5. Borcama dizdiğiniz bohçaların üzerine kaşıkla beşamel sostan dökün ve 190 derece fırında yufkası kızarana kadar pişirin.
  6. Piştikten sonra çıkartıp, üzerlerine rendelenmiş gezdirin ve tekrar fırına verin ve kaşar eriyince çıkarın. Afiyet olsun.

Kuşbaşı Etli Saray (Sultan) Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ciğer Kavurma
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Soğan Mezesi (10 Dakikada Hazır)
Orman Meyveli Kek (Crumble)
Tarçınlı Kurabiye
Kabak Böreği
Hdabla | © 2025 |