Kuş Üzümlü Cevizli Ciabatta Ekmeği
Kuş Üzümlü Cevizli Ciabatta Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un
- 380 gram su
- 12 gram tuz
- 10 gram toz şeker
- 50 gram sıvı yağ ya da zeytinyağı
- 25 gram maya (ben bir paket dr. oetker ekşi maya kullandım)
- Yarım su bardağı kuş üzümü
- Yarım su bardağı ceviz
Kuş Üzümlü Cevizli Ciabatta Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuş üzümü ve ceviz hariç tüm materyalleri karıştırıp yumuşak ele yapışan kıvamda bir hamur elde edelim.
- Son olarak kuş üzümü ve cevizi de ek edip mayalanmaya bırakalım. Yaşmaya yahut ınstant maya kullanacaksanız yaklaşık bir saatte hamurumuz mayalanır, benim üzere ekşi maya kullanacaksanız mayalanması 2,5 saati buluyor.
- Mayalanan hamurumuzu çokça unladığımız tezgahımıza alalım. Form verip 40 derecede ısıtılmış fırında 20-30 dakika tepsi mayasını bekleyelim.
- Daha sonra evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında ekmeklerimiz kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :).
Kuş Üzümlü Cevizli Ciabatta Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









