Kuruyemişli Pankek
Kuruyemişli Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 3 tane ceviz
- 8 tane kaju
- 14 tane fındık
- 20 tane antep fıstığı
Not;Malzemeler kişi sayısına nazaran arttırabilir ve kuruyemiş çeşitlerini eklenebilir
Kuruyemişli Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir büyük kaseye cevizleri, fındığı, kajuyu,antep fıstığını rendeliyoruz ve bir kaşıkla karıştırıyoruz.
- Yumurta ,süt ,yağ ,şeker, vanilya, kabartma tozu, un ekliyoruz rendelenen kuruyemişlere.
- Bir çırpıcı ile karıştırıyoruz topak kalmayana kadar.
- Kıvamı kek hamuru üzere oluyor.
- Krep tavasını bir kağıt havlu ile yağlıyoruz ve kızdırıyoruz.
- Sonra pankek hamurumuzdan bir yemek kaşığı tavaya koyuyoruz.
- Hamur harcı bitene kadar bu süreci tekrarlıyoruz. Afiyet olsun 🥰.
Kuruyemişli Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






