Kuru Üzümlü Örgü Mayalı Çörek

Kuru Üzümlü Örgü Mayalı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Ön maya;

  • 100 gram un
  • 100 ml ılık süt
  • 1 küp yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker

Ana hamur:

  • Ön maya
  • 800 gram un
  • 120 ml ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • Yarım limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Biraz süt
  • Badem

Kuru Üzümlü Örgü Mayalı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ön maya: mayayı ılık sütte eritin, un ve şekeri ekleyin. 20 dakika bekletin.
  2. Ana hamur: ön mayayı un, süt, şeker, tuz, yumurta ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın.
  3. Tereyağını ekleyin, yoğur, 1 saat mayalandırın.
  4. Hamur: havanın çıkması için bastırın, 2 dakika yoğurun. 3 eşit modüle ayırın, yuvarlayın.
  5. 30 dakika dinlendirin.
  6. Örgü formu ver: hamur modüllerini şerit yap, örgü örün. 40 dakika daha dinlendirin.
  7. Pişirme: üzerine yumurta sarısı-süt karışımı sür, badem serpiştirin.
  8. 180 °c alt/üst ayarda 20–25 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

Kuru Üzümlü Örgü Mayalı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tadına Doyamayacağınız Bir Türlü Tarifi
Etli Biber Dolması
Kalpli Kurabiye (14 Şubat Sevgililer Günü Kurabiyesi)
Kakaolu Süt
Lazanya
Mantar Burger
Hdabla | © 2025 |