Kuru Üzümlü Örgü Mayalı Çörek
Kuru Üzümlü Örgü Mayalı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Ön maya;
- 100 gram un
- 100 ml ılık süt
- 1 küp yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
Ana hamur:
- Ön maya
- 800 gram un
- 120 ml ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 yumurta
- Yarım limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Biraz süt
- Badem
Kuru Üzümlü Örgü Mayalı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ön maya: mayayı ılık sütte eritin, un ve şekeri ekleyin. 20 dakika bekletin.
- Ana hamur: ön mayayı un, süt, şeker, tuz, yumurta ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın.
- Tereyağını ekleyin, yoğur, 1 saat mayalandırın.
- Hamur: havanın çıkması için bastırın, 2 dakika yoğurun. 3 eşit modüle ayırın, yuvarlayın.
- 30 dakika dinlendirin.
- Örgü formu ver: hamur modüllerini şerit yap, örgü örün. 40 dakika daha dinlendirin.
- Pişirme: üzerine yumurta sarısı-süt karışımı sür, badem serpiştirin.
- 180 °c alt/üst ayarda 20–25 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
Kuru Üzümlü Örgü Mayalı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














