Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 er çay kaşığı pulbiber, karabiber, nane

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları bol su koyduğumuz tencerede ki kaynayan suya atıyoruz. 10 dakika haşlıyoruz. Ortada kevgirle karıştırıp bütün patlıcanları ıslatıyoruz.
  2. 10 dakika sonra altını kapatıp kaynar suyun içinde 5-10 dakika bekletiyoruz. Sonrasında süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.
  3. Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı tencereye alıp üzerine zeytinyağı ekliyoruz ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Ardından salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip tuz 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve baharatları da ekliyoruz. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapayıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Suyu çeken harcımızı patlıcanlara dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz. Patlıcanların üzerinde bir parmak boşluk kalacak formda dolduruyoruz.
  6. İç harcını hazırladığımız tencereye 2 bardak su ve kalan nar ekşisini koyup bu suyu dolmaların üzerine döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30-40 dakika pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. Pişen dolmaların birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine isteğe nazaran tekrar nar ekşisi ve ince kıyılmış maydanoz döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Hamurundan Kolay Profiterol Tarifi
Kıymalı Milföy Mantı
Muhteşem Karaköy Pastane Poğaçası
Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı)
Milföy Baklava
Bisküvi Dondurma
Hdabla | © 2025 |