Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 ip kuru patlıcan (50-55 adet)

Pişirme suyuna;

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcına;

  • 200 gram dana kuzu kıyma
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sıcak kaynatılmış suda patlıcanlarımızı ipini sökmeden 15-20 dk bekletelim.
  2. Daha sonra yumuşayan patlıcanları olağan ne soğuk ne sıcak olacak biçimde su doldurduğumuz öteki bir kaba aktaralım ve iç harcımızı hazırlayana kadar orada beklesin.
  3. İç harcımız için evvelden yıkayıp 10 dk suda bekletmiş olduğumuz pirinçimizi karıştırma kabına alalım.
  4. Üzerine yemeklik ince ince doğranmış soğan,sarımsağı ekleyelim.
  5. Salçalarımızı ve baharatlarımız ile yağımızı da ekleyelim.
  6. Güzelce karıştırıp harmanlayalım.
  7. Şimdi patlıcanları doldurabiliriz.
  8. Ağız kısmından bir parmak boşluk bırakarak doldurup ağzını birbirine yapıştırarak tenceremize yatay halde birbirinin üzerine gelecek biçimde dizelim.
  9. Pişireceğimiz suya nar ekşimizi ve zeytinyağımızı ekleyip karıştıralım ve çok az üzerini geçecek biçimde su ekleyip ocağa alalım.
  10. Üzerlerine tabak koyalım ki pirinç şişip dağılmasın.
  11. Kaynamaya başlayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte en az 50 dk pişirelim.
  12. Dolmamız hazır. Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Deneyeceklere afiyet olsun. 🌸.

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait)
Süt Helvası
Yulaf Bar (Meyveli)
2. Gün İftar Menüsü
Patatesli Börek
Vegan Blondie
Hdabla | © 2025 |