Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 40-50 adet kuru patlıcan
  • 20-30 adet kuru biber

En son üzerine ;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı nar eksisi

İç harcı için;

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derince bir tencereye yıkadığımız kuru patlıcanları alarak üzerini geçecek kadar su ek edelim ve patlıcanlarımız yumuşayana kadar 15-20 dakika haşlayalım.
  2. Patlıcanların haşlandığını elinizle sıktığınızda içini dolduracak kadar yumuşayıp yumuşamadığından anlayabilirsiniz.
  3. Patlıcanlarımızın süratlice soğumaları için haşlandıktan sonra soğuk su dolu bir kasenin içerisine alalım, bir kaç dakika sonra ipinden çıkartalım.
  4. Dilerseniz kuru patlıcan yanında kuru biber de kullanabilirsiniz.
  5. Kuru biber içinde birebir süreçleri uygulamalısınız.
  6. Acı biber olursa evvel patlıcanları daha sonra biberleri haşlayın ki acısı geçmesin patlıcana.
  7. İç harcı için uygun bir kabın içerisine 15 dakika ılık suda bekletip yıkadığımız pirinci, küçük küçük doğradığımız soğanları, doğranmış maydanozu, doğranmış sarımsakları, domates salçası ve biber salçasını, tuzu, karabiberi, pul biberi, sumağı son olarak da zeytinyağını ek ederek gereçler birbiri ile özlesene kadar yoğuralım.
  8. Malzememizin içerisinde çokça salça bulunduğu için bu evrede eldiven kullanabilirsiniz.
  9. Hazır olan iç harcımızı patlıcanlarımızın içerisine doldurmaya başlayalım.
  10. Patlıcanların yarısına gelecek kadar dolduralım ve ağız kısımlarını elimizle büzelim.
  11. Doldurduğumuz patlıcanlarımızı tencereye yatay olarak, hafif üst üste gelecek formda dizelim. (görsel ekledim bakabilirsiniz) bütün materyaller bitene kadar bu sürece devam edelim.
  12. Tüm patlıcanlarımızı ve biberleri tencereye yerleştirdikten sonra üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirelim. Şayet ekşi seviyorsanız nar eksisi ölçüsünü arttırabilirsiniz. Daha ekşi olsun diyorsanız iç harcınıza 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzu ekleyebilirsiniz.
  13. Patlıcanlarımızın üzerine uygun bir tabak kapatalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ek ederek tencerenin kapağını kapatalım.
  14. Orta ateşte patlıcanlarımız pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakalım.Ara orta denetim etmeyi unutmayalım.
  15. Dolmalarımız pistikten sonra elimizi yakmadan dikkatli bir formda tabağımızı alalım.
  16. Pişen dolmalarımızı servis tabağına alalım, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.
    Afiyet bal şeker olsun :).

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Çıtır Börek
Mükemmel Gözleme
İslim Kebabı (Parça Etli Ve Özel Soslu)
Köz Patlıcanlı Biberli Börek (Mükemmel Lezzet)
Kaburgalı Kuru Dolma
Müceddere (Kilisyöresi/ Mastershef)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet